Kategorier
Okategoriserade

Företagsflytt – frågor & svar 

Vågar man som företag byta lokaler? Det är faktiskt en fråga som många ställer sig. Dels så kan frågan komma som en följd av att man etablerat sig på en adress och att man inte vill riskera kunderna genom att byta lokaler. Dels så kan det också handla mer om bekvämlighet. 

En företagsflytt handlar om ett stort, bökigt och komplext projekt som kräver god planering för att den ska lyckas. Det kan handla om upp till ett halvårs planering bara för att lyckas med en dags flytt. Detta säger också en hel del om projektets omfång och komplexitet. 

Vi ska här nedan emellertid ge dig några tips om en företagsflytt och genom detta ge dig mod att faktiskt ta steget. Nya lokaler behöver inte innebära tappade kunder. Tvärtom: det kan också vara en nystart som ger helt nya affärsmöjligheter – och ett lyft till både företag och personal. Med det sagt: här kommer våra tips – som i själva verket är ett enda: 

  • Ta hjälp med din företagsflytt. Som vi sa ovan. Det kan handla om en planering som tar sex månader. Ska du hålla i den – samtidigt som du också ska sköta det normala arbetet – så blir det extremt stressigt och rörigt. Idag finns det rena specialister på en företagsflytt som kommer in och tar över ansvaret. Det innebär en inventering av alla dina saker, det handlar om att ta fram en budget, det handlar om att räkna på flyttmaterial, det handlar om att ta in offerter från flyttfirmor, det handlar om att exempelvis kontakta företag för eventuella tunga lyft – men även om mer administrativa saker som att säkerställa att installationer av datorer och IT sker på plats i de nya lokalerna. Kort sagt: det handlar om en professionell och smidig företagsflytt. Nyckeln till att lyckas på ett så bra sätt som möjligt är att inse sina egna begränsningar – och att ta ett steg tillbaka till förmån för de som har erfarenhet och kunskap.